Kurabiye By: hafizvuslat Date: 25 Eylül 2009, 11:46:10

Malzemeler :
• 1 bardak süt
• 1/2 kg. þeker
• 250 gr. eritilmiþ tereyaðý veya margarin
• 4 yumurta
• Bir tatlý kaþýðý karbonat
• 1 kg. un
Hazýrlanýþý:
Süt ile þeker karýþtýrýlýr. Buna eritilmiþ tereyaðýný ilave ediyoruz. Tereyaðý çok sýcak deðilse içine teker teker yumurtalarý kýrýyoruz. Una karbonat karýþtýrýlýyor ve önceden yapýlan karýþýmla karýþtýrýp hamur haline getirilir.
Hamur yoðrulduktan sonra, iki elle yuvarlanarak uzatýlýr ve bir baston durumuna getirilir. Bu hamurdan ceviz iriliðinde parçalar kesilip her parça iki avuç arasýnda yuvarlanýr ve çok hafif bir biçimde yassýlaþtýrýldýktan sonra yaðlanmýþ, unlanmýþ tepsiye ikiþer parmak arayla dizilir. Kurabiyenin tepe noktalarý býçakla artý iþareti þeklinde bir santim uzunluðunda kesilir.
Fýrýn orta derecede ýsýtýldýktan sonra tepsi içine konur ve fýrýnýn derecesi yarý yarýya azaltýlýr. Yarým saat kadar piþirildikten sonra tepsi fýrýndan çýkarýlýr ve kurabiyeler bir tabaða aktarýlýr. Soðuduktan sonra servis yapýlýr.