Kupat İle Kesilen Tuzlu Kurabiye By: hafizvuslat Date: 25 Eylül 2009, 11:44:42

Malzemeler :
• Un 500 g
• Margarin 300 g
• Yumurta 2 adet
• Kaşar peyniri rendesi 75 g
• Beyaz peynir 75 g
• Kabartma tozu 1 paket
• Tuz 1 çay kaşığı
• Sirke 1 yemek kaşığı
Hazırlanışı:
Un ve kabartma tozu harmanlanır, unun ortası açılır. Bütün malzemeler koyulur. Sonradan eklenen malzemeler krem haline gelinceye kadar elde yogrulur daha sonra un ile beraber yavaş yavaş yoğurmaya devam edilir. Hamurun lastiklenmemesine dikkat edilmelidir.
Hazırlanan hamur üzeri örtülü bir halde buzdolabında 30 dakika bekletilir. Daha sonra dinlenmiş hamur merdane ile açılır.
Hamur istenilen şekilde kupatlarla kesilip fınn tepsisine dizilir. Kurabiyelerin üzerine fırça ile yumurta sansı sürülür, istenilen şekilde süslendikten sonra 200 °C`lik fınnda 25 dakika pişirilir.
Ynt: Kupat İle Kesilen Tuzlu Kurabiye By: Evvabe Date: 15 Eylül 2010, 16:23:59
Emeğinizize afiyet!
Kupat şekil vererek kesen aletin ismi mi? Nerelerde bulabiliriz?
Ynt: Kupat İle Kesilen Tuzlu Kurabiye By: sümeyra Date: 25 Mayıs 2013, 18:03:18
Benzer bir tarifi denedim çok güzel oldu...Tavsiye ederim..
Ynt: Kupat İle Kesilen Tuzlu Kurabiye By: zerdale Date: 25 Mayıs 2013, 20:37:46
HİÇ yapmadım,bi deneyelim bakalım...teşekkürler...