Börekler
Pages: 1
Katmer By: hafizvuslat Date: 25 Eylül 2009, 11:04:31




Malzemeler :  

• Un 4 1/2 su bardaðý 500 gram
• Tuz 1 yemek kaþýðý 12 gram
• Yumurta 1 adet 50 gram
• Süt 1 su bardaðý 200 gram
• Sývý yað - hamur için kýzarýrken çektiði 1 su bardaðý 200 gram  


Hazýrlanýþý:

Unu geniþ bir kaba ele, tuzu koy, karýþtýr, ortasýný aç, yumurtayý kýr, süt ve 1/2 su bardaðý yaðý ekle, karýþtýrarak yumuþak bir hamur yap, 2-3 dakika yoður, dört parçaya böl, 10 dakika dinlendir. Hamur parçalarýnýn her birini 25 santimetre çapýnda aç, üzerlerini yaðla ve 5 santimetre geniþlikte þeritlere kes, üst üste koy. Son þeridi, yaðlý yüzü içe gelecek þekilde yerleþtir.

Hamurun uzun kenarlarýný ortaya doðru katla, iki uzun kenarý ortada yanyana getir, 2.5 santimetre eninde þerit haline gelmiþ hamuru kendi etrafýnda döndürerek bur, ip atlatýr þekilde, tezgaha hafif hafif vurarak, hamuru kopartmadan uzat, kendi etrafýnda dola ve oklava ile yarým santimetre kalýnlýkta incelt. Kalan yaðdan, teflon tavaya azar azar koyarak iki yüzünü de kýzart.  




Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan