Hamur Ýþleri
Pages: 1
Gevrek Simit By: hafizvuslat Date: 24 Eylül 2009, 20:33:25





Malzemeler :  

1 kg un
1 kibrit kutusu kadar yaþ maya (30gr)
3 su bardaðý ýlýk su
1 çorba kaþýðý tuz
3 çorba kaþýðý pekmez
1 su bardaðý susam

 
Hazýrlanýþý:

Bir su bardaðý ýlýk suda mayayý eritin. Kabarmasý için 2-3 saat kadar bekletin.
1 su bardaðý ýlýk su ile 2 kaþýk pekmezi karýþtýrýn. Unu hamur yoðurma kabýna alýn. Ortasýný havuz gibi açýp eritilmiþ maya ve tuzu ilave edin. Pekmezli suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuþaklýðýnda bir hamur yoðurun. Hamurdan parçalar koparýp elinizle yuvarlayarak simit þekli verin. v Derin bir kapta kalan 1 bardak suyu 1 kaþýk pekmezle karýþtýrýn. Susamý geniþ bir tabaða yayýn. Hazýrladýðýnýz hamurlarý pekmezli suya batýrýp çýkarýn ve susama bulayýn.
Fýrýn tepsisisini hafifçe yaðlayýp simitleri aralýklý olarak tepsiye dizin. Önceden ýsýtýlmýþ 200 dereceye ayarlý fýrýnda yaklaþýk 30 dakika piþirin. Çay ve beyaz peynir eþliðinde sýcak olarak servis yapýn.




Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan