Kekler
Pages: 1
Cevizli Stroysel By: hafizvuslat Date: 24 Eylül 2009, 17:12:55






Malzemeler:


• 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayasý (veya 42 gr. Pakmaya yaþ hamur mayasý)
• 4,5 su bardaðý un (500 gr.)
• 1 su bardaðý süt (200 gr.)
• 3 çorba kaþýðý toz þeker (60 gr.)
• 1 adet yumurta
• 1,5 çay kaþýðý tuz (4 g)
• Yarým paket margarin (125gr.)
• Yarým limon kabuðu ve suyu
• 1 çay kaþýðý vanilya (3 gr.)

ÝÇ Malzemeler:

• 1 su bardaðý süt (200 gr.)
• 1 kahve fincaný toz þeker (50 gr.)
• Yarým kahve fincaný bal (50 gr.)
• Yarým su bardaðý dövülmüþ ceviz (60 g)
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaþýðý tarçýn (3 gr.)
• Gülsuyu

Stroysel Malzemeleri:

• 100 g margarin
• 1 kahve fincaný toz þeker (50 gr.)
• 1,5 su bardaðý un (140 gr.)
• yarým limon
• 1 çay kaþýðý vanilya (3 gr.)


Hazýrlanýþý:

Mayayý ýlýk sütte eritip diðer malzemelerini karýþtýþtýrýp hamuru hazýrlayalým ve 20 - 25 dakika sýcak bir yerde beklettikten sonra 70 x 36 cm ebadýnda bir dikdörtgen þeklinde açýp, üzerine hazýrlanýþý aþaðýda verilen cevizli içi yayýn.

Sonra boylamasýna bir ucundan itibaren 12 cm katlayýn, diðer uçtan katladýðýnýz 12 cm`lik parçayý da onun üzerine koyun. Üzerine yumurta sarýsý sürün ve iri delikli süzgeçten geçirilen stroyseli üzerine dökün. 25-30 daika dinlendirdikten sonra 200°C ýsýtýlmýþ fýrýnda yaklaþýk 35 dakika piþirin.

Cevizli Icin yapimi

Süt, þeker ve bal kaynatýlýp sýrasýyla dövülmüþ ceviz, yumurta, tarçýn ve gülsuyu ilave edilir ve iyice karýþtýrýlýr.

Stroysel`in yapýmý:

Þeker ve yað karýþtýrýlýr, limonla vanilya ilave edilir ve elenen un da buna katýlýr. Avuç içinde ufalayarak stroyseller oluþturulur  





radyobeyan