Kurabiyeler
Pages: 1
Cevizli Sarma By: hafizvuslat Date: 24 Eylül 2009, 17:09:23



Malzemeler :  

• 2,5 su bardaðý un,
• 1 adet yumurta,
• 1 su bardaðý yoðurt,
• 1 su bardaðý margarin,
• 1 paket kabartma tozu.

ÝÇÝ ÝÇÝN:

• 1 su bardaðý dövülmüþ ceviz,
• 1 adet portakal kabuðu rendesi,
• 1 tatlý kaþýðý tarçýn.

ÞURUBU ÝÇÝN:

• 4 bardak toz þeker,
• 3,5 su bardaðý su,
• 1 adet portakal suyu,
• Yarým limon suyu.  


Hazýrlanýþý:

Erimiþ margarini,yoðurdu ve yumurtayý bir kapta karýþtýrýn. Üzerine unu ve kabartma tozunu da ilave edin.Hamuru kulak memesi kývamýna gelinceye dek yoðurun.

Hamuru iki eþit parçaya bölüp 2 cm. kalýnlýðýnda açýn.bir kapta ceviz içini,tarçýný,portakal kabuðu rendesini harmanlayýp açmýþ olduðunuz hamurlarýn içine koyup rulo þeklinde sarýn.

Önceden yaðlanmýþ tepsiye kalýn dilimler halinde kesip yerleþtirin.200 derecelik fýrýnda piþmeye býrakýn.Þerbeti için,bir kaba suyu,þekeri,limon ve portakal suyunu koyup kaynatýn.Þurup ýlýdýktan sonra tatlýnýn üzerine döküp servis yapýn.  




radyobeyan