Börekler
Pages: 1
Bezelyeli Etli Borek By: hafizvuslat Date: 24 Eylül 2009, 13:30:52





Malzemeler :  

1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
250 gr Kuzu Eti
1 Su Bardagi Haþlanmýþ Bezelye
2 Adet Orta Boy Domates
1 Çorba Kaþýðý Margarin
1 Yumurta Sarýsý
1 Demet Maydanoz
 

Hazýrlanýþý:

Öncelikle tencereye margarini ve sývý yaðý alarak, kýzdýralým. Fýndýk iriliðinde doðranmýþ kuzu etlerini ilave edelim. Býraktýklarý suyu çekene dek kavuralým. Daha sonra soðanlarý ilave edip pembeleþtirelim. Kabuklarý soyulmuþ ve küp þeklinde doðranmýþ domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pisirelim. Tuz, karabiber ve ince ince doðranmýþ maydanozu ekleyerek ateþten alalým. Milföy hamurlarýnýn ortasýna etli harçtan bir miktar koyalým. Zarf þeklinde kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestiðimiz þeritlerle süsler yapalým. Son olarak bu hamurlarý hafifçe yaðlanmýþ fýrýn tepsisine dizelim. Önceden ýsýtýlmýþ 220 dereceli fýrýnda börekleri 5 dakika piþirelim. Isýyý 170 dereceye indirerek üzerleri kizarana dek piþirelim.  




Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan