Tavuk Suyu By: hafizvuslat Date: 24 Eylül 2009, 10:11:37

Malzemeler :
2 Soðan
2 Büyük Havuç
2 Sap Pýrasa
1 Bütün Tavuk
Tuz, Karabiber neleri
Hazýrlanýþý:
1- Soðanlarý soyup ikýye bölün. Havuç ve pýrasayý temizleyip iri iri kýyýn. Tavuðun içini ve dýþýný iyice temizleyin ve yýkayýn.
2-Çorbanýn lezzetini arttýrmak için soðan, havuç ve pýrasayý çorba yapýmýnda kullanmadan önce bir tencerede kavurun. Tavuk, tuz ve karabiberi l litre su ile birlikte ilave katýn. Kaynama esnasýnda beyaz bir köpük oluþacaktýr. Köpüðü dikkatilce çorbanýn üzerinden alýn. Çorbayý 2,5 saat yarý kapalý kapakla kýsýk ateþte kaynatýn.
3-Tavuðu çorbanýn içinden alýn. Suyu yavaþça bir süzgeçten geçirin.
4-Tavuðun etini kemiklerinden ayýrýn. Önce kanat ve butlarýný ayýnn. Eti küp küp doðrayýp çorbaya ekleyin.
ÖNERÝ
Çorbayý Dondururken: Eðer sadece az miktarda tavuk suyuna ihtiyacýnýz varsa kalaný dondurabilirsiniz. Bunun için çorbanýn soðumasýný bekleyin. Et ve suyu ayrý ayrý kaplara alarak dondurun. Dondurulmuþ çorbayý buzlukta 6 ay saklayabilirsiniz. Kullanmadan bir gece önce buzdolabýna alýn.
Tavuk suyunu tatlandýrýrken:
Tavuk suyuna çeþitli baharatlarla deðiþik tatlar verebilirsiniz. Örneðin zencefil, köri, acý biber, nane, kekik gibi baharatlardan yararlanmayý deneyin.
Tüm yemek tariflerimiz tariffbul.net üzerinden alýntýlýdýr güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net