Hacer-i esved’e dokunamamak hac veya umrenin eksikliğine sebep olur mu? By: mevlüdekalınsaz Date: 22 Şubat 2015, 07:42:07
Hacer-i esved’e dokunamamak hac veya umrenin eksikliğine sebep olur mu?
Tavafa başlarken, her şavtın başında ve sa’ye başlarken Hacer-i Esved’i istilam etmek (selamlamak) sünnettir. Tavaf mahalli tenha olur ve Hacer-i Esved’e yaklaşmak mümkünse öpülür; öpme imkanı bulunamaması halinde bu sünnet uzaktan eller kaldırılıp, “Bismillahi Allahuekber” denilerek selamlamakla yerine getirilmiş olur (İbn Abidin, Reddu’l-muhtar, II, 166). Hacer-i Esved’e dokunamamak ise hiç bir surette tavafta bir eksikliğe sebep olmaz.
İzdiham olması halinde Hacer-i esvedi öpmek için başkalarına eziyet etmek, kadın erkek karışık halde bulunmak ise caiz değildir.
Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin
Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu
Ynt: Hacer-i esved’e dokunamamak hac veya umrenin eksikliğine sebep olur mu? By: RAMAZAN 7/D Date: 27 Ocak 2016, 17:06:52
Es SElamün Aleyküm . Hacer-i Esvedi öpüp selamlamak sünnettir . Fakat kalabalık olduğu takdirde Hacer-i esved uzaktan selamlanarak “Bismillahi Allahuekber” denilerek de sünnete uyulmuş olur .
ALLAH cc razı olsun .
Ynt: Hacer-i esved’e dokunamamak hac veya umrenin eksikliğine sebep olur mu? By: damla6d Date: 27 Ocak 2016, 17:36:56
Esselamu aleykum..Hacer-i Esved'i öpmemek veya dokunamamak hiçbir şekilde eksik sayılmaz..Ama yine de oraya dokunmak herkes ister..Rabbim razı olsun..
radyobeyan