Çorbalar
Pages: 1
Karalahana Çorbası By: hafizvuslat Date: 23 Eylül 2009, 01:23:17






Malzemeler : 

1 Demet Karalahana

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Çorba Kaşığı Salça

Su

Tuz , Karabiber

2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu

1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunye Fasülyesi


Hazırlanışı:
     
Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım. Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim. Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım. Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edelim. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim. Tuzunu , karabiberini ayarlayalım.
     
Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım.
   
Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım. ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım.


radyobeyan