Şafii mezhebine göre hangi vakitlerde nafile namaz kılmak mekruhtur? By: mevlüdekalınsaz Date: 16 Şubat 2015, 20:36:20
Şafii mezhebine göre hangi vakitlerde nafile namaz kılmak mekruhtur?
Şafii mezhebine göre; güneşin doğuşu, tam tepede oluşu ve batışı zamanında sadece nafile namaz kılmak mekruhtur. Bu hususta “Sizden biriniz sabah namazından sonra güneş doğana kadar, ikindiden sonra güneş batana kadar namaz kılmasın” (Muvatta, Kur’an, 10) hadisini delil olarak zikretmişlerdir. Bu vakitlerde farz namazlar, kaza namazları, revatip sünnetler, tahiyyetü’l-mescid namazları gibi sebepli namazlar kılınabilir. Ayrıca ikindiden sonra güneşin sararmasından batışına kadar nafile namaz kılmak tenzihen mekruhtur (Nevevi, Ravdatü’t-Talibin, I, 193).
Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin
Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu
Ynt: Şafii mezhebine göre hangi vakitlerde nafile namaz kılmak mekruhtur? By: sumeyye Date: 17 Şubat 2015, 02:22:21
s.a.. , Safii mezhebini de okuyup ögrenmek gerekli degerli kardeslerim..Ilmimize ilim katabilmek adina okumaya devam edelim insaallah..Hangi vakitlerde nafile namaz kilmanin mekruh oldugu hususunu tekrarlamis oldum..Rabbim c.c razi olsun kardesim.
Ynt: Şafii mezhebine göre hangi vakitlerde nafile namaz kılmak mekruhtur? By: 8/A Date: 17 Şubat 2015, 13:51:22
Ve aleykumus selam ve rahmetullahi ve berekatuh...
Rabbim namazlarımızı en doğru ve iyisiyle kılmamızı nasip eyler İNŞAALLAH...
Bildiklerimizi hayatımıza uygulamaya çalışalom İNŞAALLAH...
Ynt: Şafii mezhebine göre hangi vakitlerde nafile namaz kılmak mekruhtur? By: RAMAZAN 7/D Date: 06 Ağustos 2015, 13:13:53
Ve Aleykümüs Selam . Namaz kılmanın mekruh olduğu vakitlerde namaz kılmayalım . Rabb'im bilinçli bir şekilde ibadetlerimizi yapmayı nasip etsin .
radyobeyan