Vali öğrencilere süt içmeyi Osmanlıca ile tavsiye etti By: halim Date: 12 Şubat 2015, 01:30:12
Vali öğrencilere süt içmeyi Osmanlıca ile tavsiye etti
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, süt dağıtımına katıldığı bir sınıfta tahtaya Osmanlıca 'Sağlık için, süt için' yazdı
Edirne'de kahvehaneler ve kamu kurumlarında çaylarda tek şeker uygulaması getiren ve 3 kata kadar asansör kullanımını yasaklayarak gündeme gelen Vali Dursun Ali Şahin, süt dağıtımına katıldığı bir sınıfta tahtaya Osmanlıca 'Sağlık için, süt için' yazdı.
'OKUL SÜTÜ PROGRAMI' OKULLARIN TATİL OLACAĞI GÜNE KADAR SÜRECEK
Edirne'de bulunan 154 okuldan toplam 18 bin 616 öğrenci yeni dönemde okul sütü içecek. Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı "Okul Sütü Programı" hayata geçti. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı II. döneminden itibaren başlayan program okulların tatil olacağı güne kadar devam edecek. Bu kapsamda Edirne merkezde bulunan Şükrüpaşa İlkokulu'nda süt dağıtımı yapıldı. Süt dağıtımına Vali Dursun Ali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı katıldı. Saat 11.00 sıralarında okula gelen Vali Şahin birinci sınıf öğrencileriyle bir süre sohbet etti.
ÇOCUKLARLA BİRLİKTE SÜT İÇTİ, TAHTAYA SLOGANI OSMANLICA YAZDI
Sütün faydalarını anlatan Şahin, farklı yaş gruplarında herkesin süt tüketmesi gerektiğini anlattı. Ardından öğrencilere süt dağıtan Vali, bir sıraya oturarak onlarla birlikte süt içti. Vali Şahin sınıftan ayrılırken tahtaya süt dağıtımının sloganı olan 'Sağlık için, süt için' sloganını Osmanlıca yazdı.
Cihan
Ynt: Vali öğrencilere süt içmeyi Osmanlıca ile tavsiye etti By: sumeyye Date: 12 Şubat 2015, 19:44:27
s.a.. , sütün faydalarini anlatirken bir taraftan da Osmanlica da ögrenin güzeldir diye mesaj vermis..
Ynt: Vali öğrencilere süt içmeyi Osmanlıca ile tavsiye etti By: melda 6D Date: 12 Şubat 2015, 20:12:33
Esselamun Aleykum eskiden bize de dağıtırlardı büyüdük diye imdi dağıtmıyorlar :) insan her yaşta süt içmelidir süt kemiklerimize çok faydalı bir protein osmanlıca yazmış vali tahtaya "sağlık için süt için" oradaki öğrencilere mesaj vermiş.
Ynt: Vali öğrencilere süt içmeyi Osmanlıca ile tavsiye etti By: yagmur_7-c Date: 12 Şubat 2015, 20:28:26
Ve aleykum selam
Çok iyi bir vali...Sağlikli bir hayat için çalusti..mevlam hukumete boyle valilet versin insallah
Ynt: Vali öğrencilere süt içmeyi Osmanlıca ile tavsiye etti By: saniye Date: 12 Şubat 2015, 20:45:09
Ve aleykumusselam ve rahmetullahi. İlginç kararları varmış gerçekten Valimizin. Osmanlıca ifadelerle süte teşviki de merak uyandırmıştır.