Sebze Yemekleri
Pages: 1
Sarimsak Kebabi By: hafizvuslat Date: 22 Eylül 2009, 10:33:59





Malzemeler :  

500 gr. yaðlý kýyma
500 gr. taze baþ sarýmsak
1 kahve fincaný nar pekmezi
Karabiber ve tuz
 

Hazýrlanýþý:

Kýymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoðrulur. Etten ceviz büyüklüðünde parçalar kopartýlarak yuvarlak köfteler yapýlýr. Sarýmsaklarýn baþlarý ayrýlmadan ortadan ikiye bölünür. Þiþe bir köfte bir sarýmsak saplanýr. Mangalda piþirilir. Piþirilen kebaplar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandýrýlmýþ nar pekmezi veya az su gezdirilir. Ateþte 10 dakika aðzý kapalý kapta bekletilir ve servis yapýlýr.  
 





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan