Patlican Kebap -3- By: hafizvuslat Date: 22 Eylül 2009, 10:26:42

Malzemeler :
1 kilo kuþbaþý et
1 kilo patlýcan
2 adet iri domates
2 adet soðan
3-4 adet sivri yeþil biber
4 çorba kaþýðý margarin
Yeteri kadar tuz
biber
Hazýrlanýþý:
Bir tencerede margarini kýzdýrýp çentilmiþ soðanlarý hafifçe pembeleþtiriniz. Kuþbaþý etleri yýkayýp ilâve ediniz. 5 dakika kadar harlý ateþte etleri kavurunuz. Ýçine kabuklarý çýkarýlmýþ, ufak ufak doðranmýþ bir adet domates ilâve ediniz. Bir bardak sýcak su ile kapaðýný kapatarak yarým saat piþiriniz. Öte yandan kabuklarý alaca þekilde yol yol ayýklayýp, halka halka kesilmiþ patlýcanlarý, bolca tuzlu suda 15 dakika beklettikten sonra bir býçakla çekirdeklerini sýyýrýp sýkýnýz. Tavada kýzdýrýlmýþ dört kaþýk margarinde altlý üstlü pembe pembe kýzartýp, delikli kepçe ile bir tepsiye alýnýz. Piþen etleri patlýcanlarýn üzerine döþeyiniz. En üstte kalan domatesi halka halka kesip diziniz. Yeþil biberleri uzunlamasýna ortadan ikiye kesip ilâve ediniz. Tencerede, kalan et suyunu üstüne gezdiriniz. Tuzunu, biberini ve yarým bardak sýcak su koyarak aðýr ateþte 15 dakika piþiriniz.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net