Güneş sisteminin yeni akrabaları keşfedildi By: halim Date: 08 Ocak 2015, 20:15:41
Güneş sisteminin yeni akrabaları keşfedildi
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Güneş Sistemi dışında neredeyse Dünya büyüklüğünde üç ya da dört gezegenin varlığının keşfedildiğini açıkladı.
NASA'da görevli gökbilimciler, suyun sıvı halinin oluşması için gereken, ne çok sıcak ne de çok soğuk olan Goldilocks Kuşağı'nda, hemen hemen Dünya büyüklüğünde üç ya da dört gezegenin varlığının keşfedildiğini doğruladı.
Gökbilimciler, sözkonusu gezegenlerin gaz bulutuyla ya da buzla kaplı olmadığını, aksine Dünya gibi kayalık olabileceğini, yıldızlarından aldıkları ısının, Dünya'nın Güneş'ten aldığı kadar olduğunu bildirdi.
Söz konusu gezegenlerle, Dünya'nın iki katından daha büyük olmayan ve yaşam için elverişli kuşakta yer alan toplam keşfedilen gezegen sayısının sekiz ya da dokuz olduğu kaydedildi.
NASA ayrıca, gezegen avcısı teleskobunun, Güneş Sistemi dışındaki 1000'inci gezegeni keşfettiğini doğruladı. Teleskopla görülen sözkonusu bin gezegenin büyük bölümü Dünya'ya benzemiyor.
AA
Ynt: Güneş sisteminin yeni akrabaları keşfedildi By: Sevde38 Date: 09 Ocak 2015, 15:14:02
İnsan Allah'ın ilminin büyüklüğünü gücünün yettiğinin en fazlasıyla kavrayabilmek için ciddi olarak çaba harcamalı ve düşünmelidir.
İnsanlık tarihinin başından bugüne kadar çok sayıda insan yaşamıştır. Yani Allah milyarlarca çift göz, milyarlarca değişik parmak izi, milyarlarca farklı göz dokusu, milyarlarca değişik insan tipi yaratmıştır ve eğer dilerse bu kişilerden sonsuz sayıda daha yaratabilir. Çünkü ayette haber verildiği gibi; "... O, yaratmada dilediğini arttırır. Şüphesiz Allah, herşeye güç yetirendir." (Fatır Suresi, 1)
Ynt: Güneş sisteminin yeni akrabaları keşfedildi By: Rukiye Çekici Date: 15 Ocak 2015, 15:38:04
Rabbim yaratıyor...aklı olan insan keşfediyor... ALLAH ne güzel ve gizemli şeyler yaratıyor.....