Yaþ Pastalar
Pages: 1
Turuncu Prenses By: hafizvuslat Date: 21 Eylül 2009, 17:21:43






Malzemeler :  

• 1 litre süt
• 5 yemek kaþýðý niþasta
• 1 adet yumurta
• 1,5 yemek kaþýðý margarin
• 1 paket vanilya
• 4 tatlý kaþýðý hindistan cevizi
• 8 çorba kaþýðý toz þeker


• Yarým kg soyulmuþ balkabaðý
• 1 su bardaðý portakal suyu
• 1 çay bardaðý portakal suyu
• 1 çay bardaðý toz þeker
• 1 yemek kaþýðý tereyaðý  


Hazýrlanýþý:

Çukur bir kapta süt, niþasta, vanilya ve yumurtayý iyice çýrpýn. Þeker ve hindistan cevizini ilave edin. Tencereyi ateþe alýn devamlý karýþtýrarak koyu muhallebi kývamýna gelinceye kadar piþirin.

Ateþten alýp margarini ekleyin. Karýþtýrmaya devam edin. Ýçi ýsýtýlmýþ büyük bir kaseye muhallebiyi boþaltýn. Ilýnýca buz dolabýnda üç saat dinlendirin. Balkabaðýný iri doðrayýp portakal suyu ve toz þekeri ilave edin.

Yumuþayýncaya kadar piþirin. Blenderle püre haline getirin. Tereyaðýný ekleyip soðutun. Tatlýyý servis tabaðýna ters çevirip soðuyan kabaklý sosu üzerine gezdirin. Süsleyerek servise sunun.  





radyobeyan