Kekler
Pages: 1
Portakal Soslu Kek By: hafizvuslat Date: 21 Eylül 2009, 16:51:16





Malzemeler :  

• 3 Adet yumurta
• 7 çorba kaþýðý tozþeker
• 7 çorba kaþýðý un
• 1 çay kaþýðý kabartma tozu
• 1 portakal kabuðunun rendesi ve suyu

Sosu için:

• 2 portakal suyu
• 1 portakal kabuðu rendesi
• 5 yemek kaþýðý tozþeker


Hazýrlanýþý:

Yumurtalarýn sarýsýný ve beyazýný ayýrýn. Sarýlarý tozþeker ile köpük haline gelinceye kadar çýrpýn. Beyazlarý kar haline gelinceye kadar çýrpýp, un ve kabartma tozunu eleyin. Portakalýn suyunu sýkýp, kabuðunu rendeleyin. Hamura ilave edin. Yaðlanmýþ kalýba döküp, 180°C ýsýtýlmýþ fýrýnda, 20-25 dakika piþirin. Kek fýrýndan çýkýnca, kalýptan çýkartýn. 2 portakal suyu, 1 portakal kabuðu rendesi ve þekeri kaynatýp, sýcakken kekin üzerine gezdirin.





radyobeyan