Kekler
Pages: 1
Patatesli Kek By: hafizvuslat Date: 21 Eylül 2009, 14:34:08





Malzemeler :  

• 1 kg. patates
• 2 adet yumurta
• 1 su bardaðý yoðurt
• 1 su bardaðý sývý yað
• 1 su bardaðý un
• 1/2 paket kabartma tozu
• 1 çay kaþýðý kýrmýzýbiber
• Tuz, karabiber
• 100 gr. kaþar peyniri  


Hazýrlanýþý:

Patatesleri yýkayýp soyduktan sonra, küçük küp þeklinde doðrayýn. Tuzlu suda bekletin.

Büyük bir kasede yumurtalarý çýrpýn, sývý yað, yoðurt, un, tuz, karabiber, kýrmýzý biber, rendelenmiþ kaþar peyniri ve kabartma tozunu ilave edip karýþtýrýn.

Patatesleri sudan çýkartýp, süzün. Hazýrladýðýnýz karýþýma çið olarak ekleyin.

Isýya dayanýklý yuvarlak cam fýrýn kabýný yaðlayýp, hafif un serpin. Patatesli karýþýmý kaba dökün. 160 derece ýsýtýlmýþ fýrýnda kabarýp, üstü kýzarana kadar yaklaþýk 45 dakika piþirin.

Patatesli keki piþirirken ilk 20 dakika fýrýný açmayýn. Daha sonra piþtiini anlamak için ortasýna bir býçak batýrýn, temiz çýkarsa piþmiþ demektir.

Patatesli kek ýlýndýktan sonra ters çevirerek servis tabaðýna çýkarýn. Dilimleyerek sýcak veya ýlýk olarak servis yapýn.  





radyobeyan