Meyveli Krep By: hafizvuslat Date: 21 Eylül 2009, 14:20:40

Malzemeler :
• 100 g. Margarin
• 100 g. Un
• 4 çorba kaþýðý Toz þeker (yarýsý meyvelerin içine)
• 2 su bardaðý Süt
• Tuz
• 2 adet Yumurta
• 700 g Karýþýk Meyve (ayýklanýp ince doðranmýþ)
Hazýrlanýþý:
Krep hamurunu yapmak için margarinin yarýsýný sararýncaya kadar eritip, çukur bir kabýn içine koyun.
Un, þeker, yumurta, süt ve tuzu ilave edip, çýrpma teli ile pürüz olmamasýna dikkat ederek iyice karýþtýrýn.
Margarini tavaya koyup kýzdýrýn ve sonra tavadan yaðý boþaltýn. Tavaya kepçe ile krep hamurundan döküp, hamurun her tarafa eþit olarak daðýlmasý için tavayý saða sola eðin. Alt üst ederek her iki tarafýný da piþirin ve tek tek dizin.
Doðranmýþ meyveleri, kreplerin içine paylaþtýrýn ve arzu ettiðiniz þekilde katlayarak servis tabaðýna dizin. Çilek ve çilek sosu ile süsleyerek servis yapýn.
Ynt: Meyveli Krep By: sumeyye Date: 16 Mart 2013, 15:30:37
Esselamu aelykum ; krep hamuru malzemesinde ayçiçek yagi daha hafif oluyor tabi margarin kullanmak isteyenlerde vardir elbet..Tesekkürler.
Ynt: Meyveli Krep By: 7/C Date: 02 Temmuz 2014, 23:57:36
çOK DEÐÝÞÝK BÝR GÖRÜNTÜSÜ VARMIÞ GERÇEKTEN...