Mahlepli Kek By: hafizvuslat Date: 21 Eylül 2009, 14:14:52

Malzemeler :
• 1 paket margarin (250 gr)
• 4 adet yumurta (oda sýcaklýðýnda)
• 1 su bardaðý yoðurt (200 gr)
• 2 su bardaðý toz þeker (350 gr)
• 3 1/2 su bardaðý (400 gr)
• 3 tatlý kaþýðý mahlep
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlý kaþýðý çörek otu
Hazýrlanýþý:
Yuvarlak geniþçe ve derin bir kalýbý yaðlayýn ve hafifçe unlayýn.
Margarini eritin, soðutun.
Unu, mahlebi ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyin.
1 adet yumurtanýn sarýsýný ayýrýn, akýný ve diðer 3 adet yumurtayý toz þeker ile birlikte mikserin orta hýzýnda 2 dakika çýrpýn. Yoðurt ve Sana yaðýný ekleyip, karýþana kadar çýrpýn.
Unlu karýþýmý ilave edip, tahta kaþýkla karýþtýrýn.
Hamuru kalýba dökün. Hamur biraz kayý oladuðu için spatula veya býçak yardýmýyla yayarak üzerini düzeltin. Ayýrdýðýnýz yumruta sarýsýný hafifçe çýrptýktan sonra hamurun üzerine fýrçayla sürün. Çörek otu serpin.
Önceden ýsýttýðýnýz fýrýnda yaklaþýk 40 dakika içi piþene kadar piþirin.
Fýrýndan çýktýktan sonra soðumaya býrakýn, kalýptan çýkardýktan sonra servis yapýn.
Not:Keklerinizi soðuturken rüzgar almayan bir yerde soðutun. Kek sýcakken piþme iþlemi devam ettiðinden, rüzgar alan tarafta piþme duracaðý için kekin dokusu eþit olmayacaktýr.