Kekler
Pages: 1
Kunta Kinte By: hafizvuslat Date: 21 Eylül 2009, 14:09:23






Malzemeler :  

• 4 yumurta
• 1 su bardaðý süt
• 2 su bardaðý tozþeker
• 2 su bardaðý un
• 3 çorba kaþýðý kakao
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 250 gr margarin

SÜSLEME ÝÇÝN
• Hindistancevizi rendesi

ARZUNUZA GÖRE
• Kýyýlmýþ fýndýk, fýstýk veya ceviz


Hazýrlanýþý:

Fýrýný 200 dereceye ayarlayýp önceden ýsýtýn. Margarini küçük tavaya alýp eritin. Soðumasýný bekleyin.

Bir kasede yumurta, tozþeker, süt, kakao ve vanilyayý iyice çýrpýn. Þeker eridikten sonra soðumuþ olan margarini karýþýma ekleyin. Elde ettiðiniz karýþýmdan bir su bardaðý kadarýný kenara ayýrýn. Un ve kabartma tozunu harmanlayýn. Elekten geçirerek karýþýma ilave edin.

Fýrýna dayanýklý yuvarlak bir kabý yaðlayýn. Hamuru içine boþaltýp üstünü düzeltin. Kabý fýrýna verip 30 dakika kadar piþirin. Piþirme süresi fýrýnýn çeþidine göre deðiþebilir. Bundan dolayý keki sürekli kontrol edin. Kekin piþip piþmediðini anlamak için içine bir kürdan batýrýn. Kürdan temizse kek piþmiþ demektir.

Piþmiþ olan keki fýrýndan alýn ve soðumasý için oda sýcaklýðýnda bekletin. Kek ýlýkken kenara ayýrdýðýnýz kremayý bir fýrça yardýmýyla üzerine eþit olarak sürün. Son olarak Hindistancevizi rendesini serpip soðuk olarak servis yapýn.





radyobeyan