Islak Kek By: hafizvuslat Date: 21 Eylül 2009, 10:33:23

Malzemeler :
• 150 gr margarin
• 3 adet yumurta (oda sýcaklýðýnda)
• 1 su bardaðý toz þeker (175 gr)
• 1 su bardaðý un (115 gr)
• 1 tatlý kaþýðý kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 portakal kabuðu rendesi
Üstü Ýçin
• Yarým limon kabuðu rendesi ve suyu
• 1 çay bardaðý pudra þekeri (50 gr)
• 1 su bardaðý portakal suyu (200 ml)
• 1 portakal kabuðu rendesi
Süslemek Ýçin
• 1 adet çilek
Hazýrlanýþý:
Fýrýnýnýzý 160°C`ye ýsýtýn. Kare veya dikdörtgen kek kalýbýný yaðlayýn ve hafifçe unlayýn.
Margarini eritin, ýlýmaya býrakýn.
Kekin üzeri için verilen malzemenin hepsini bir kapta karýþtýrýn ve daha sonra kullanýlmak üzere karýþýmý bir kenara ayýrýn.
Yumurtalarý ve þekeri mikserin orta hýzýnda 2 dakika çýrpýn. Ilýk yaðý ve portakal kabuðu rendesini ilave edip 1 dakika daha çýrpýn.
Unu, vanilyayý ve kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyip, yumurtalý karýþýma ilave ettikten sonra 1 dakika mikserin orta hýzýnda çýrpýn. Kek hamurunu kalýba dökün.
Önceden ýsýttýðýnýz fýrýnda yaklaþýk 1 saat piþirin.
Kek fýrýndan çýktýktan sonra 5 dakika bekletip kalýptan servis tabaðýna ters olarak çýkartýn. 3 dakika sonra üzerini çatalla 7-8 yerinden delin. Hazýrladýðýnýz portakallý karýþýmý kaþýkla yavaþ yavaþ dökerek yedirin.
Süslemede kullanacaðýnýz portakalýn kabuðunu rendeleyin ve kekin üzerine serpin.
Soðuduktan sonra servis yapýn.
Not: Bu keki mutlaka kare veya dikdörtgen kalýpta yapýn, ýslak bir kek olduðu için diðer kalýplarda üzerine konan sosu tam olarak çekmeyecektir.