Hindistan Cevizli Pasta By: hafizvuslat Date: 21 Eylül 2009, 10:30:06

Malzemeler :
• 3 çay bardaðý Un
• 1 su bardaðý Þeker
• 2 çorba kaþýðý Niþasta
• 1/2 paket Kabartma Tozu
• 6 adet Yumurta
Krema için
• 1 kutu Krem Þanti
• 1,5 su bardaðý Hindistan Cevizi
• 3 adet Muz
Hazýrlanýþý:
Yumurta sarýlarýný ve þekerin yarýsýný þeker bir kaba koyun. Ocakta þeker eriyince kadar karýþtýrarak kaynatýn. Bu karýþýmý iyice çýrptýktan sonra ayrý bir kapta yumurta aklarýný köpük haline gelinceye kadar çýrpýn. Kalan þekeri azar azar ilave ederek çýrpma iþlemine devam edin.
Yumurta aklarýný sarýlarýna ilave ederek aðýr aðýr karýþtýn. Bu karýþýma un, niþasta ve kabartma tozunu ekleyin. Pandispanya hamurunu yuvarlak bir kalýba dökerek 180 derecede 40 dk.süreyle piþirin. Pandispanya piþip soðuduktan sonra kalýptan çýkartýp keserek üç eþit kata bölün.
Pandispanyanýn birinci katýna sütle hazýrlanmýþ olduðunuz krem þantiyi sürüp dilimlemiþ olduðunuz muzlarý dizin. Muzlarýn üzerine ince bir tabaka oluþturacak þekilde krem þanti sürüp ikinci katý yerleþtirin. Tekrar krem þanti sürüp muzlarý dizin ve son parçayý da yerleþtirin. Krem þantiyle kekin üzerini kaplayýp bol miktarda hindistan cevizi serptikten sonra servis yapýn.