Kekler
Pages: 1
Cevizli Mereng By: hafizvuslat Date: 21 Eylül 2009, 01:48:35






Malzemeler :  

• 3 yumurta aký
• 1 su bardaðý toz þeker
• 1 çay bardaðý ince kýyýlmýþ ceviz
• 1 çay bardaðý krem þanti
• 1 tatlý kaþýðý gül suyu
• 2 adet muz  


Hazýrlanýþý:

Yumurta aklarýný porselen bir kaseye koyun. Mikserle katýlaþýp kar haline gelinceye kadar çýrpýn. Toz þekeri kaþýk kaþýk ilave ederek çýrpmaya devam edin. Þekerli yumurtalý karýþým parlak bir renk alýp iyice katýlaþana kadar çýrpmaya devam edin.

Yumurtalý karýþýma ceviz ve gül suyunu ekleyip karýþtýrýn.

Hazýrladýðýnýz merengi, yýldýz uçlu sýkma torbasýna koyun. Yaðlý kaðýt yayýlmýþ fýrýn tepsisine 4 -5 cm. çapýnda 20 adet mereng sýkýn.

Cevizli merengi 100 derece ýsýtýlmýþ fýrýnda yaklaþýk 2 saat piþirin.

Merengler piþtikten sonra fýrýný kapatýn. Merengleri fýrýnýn kapaðýný açmadan 3 - 4 saat soðumaya býrakýn.

Muzlarý küçük küp þeklinde doðrayýp krem þanti ile karýþtýrýn.

Merenglerin düz yüzlerine muzlu kremadan sürüp, üst üste gelecek þekilde 2`þer 2`þer kapatýp servis yapýn.  





radyobeyan