Enginar By: hafizvuslat Date: 20 Eylül 2009, 21:46:28

Malzemeler :
• 4 tane enginar
• 2 orta boy patates
• 2 orta boy havuç
• 8 baþ arpacýk soðaný
• 1 su bardaðý haþlanmýþ bezelye
• ¾ su bardaðý zeytinyaðý
• 1 limon
• 1 yemek kaþýðý un
• 6-7 dal dereotu
• 1 parça limon tuzu
• Tuz,Þeker
Hazýrlanýþý:
1 l suda 1 parça limon tuzu ve 1 tatlý kaþýðý unu eritin. Siyahlaþmamasý için enginarlarý suyun içine atýn.
Patates ve havucu küp küp doðrayýp enginarlarýn üzerine ilave edin.
Baþka bir kapta ½ yemek kaþýðý unu azar azar sulandýrarak çýrpýn, suyu 1 l ye tamamlayýn. Diðer kaptaki tüm sebzeleri suyu süzerek buraya geçirin. Üzerine zeytinyaðý, þeker, tuz, arpacýk soðanlarý ilave edin.
Su kaynadýktan sonra 20 dakika daha piþirin. Soðuduktan sonra üzerine haþlanmýþ bezelye ve dereotu koyarak servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net