Barbunya Pilaki By: hafizvuslat Date: 20 Eylül 2009, 21:41:54

Malzemeler :
• 1 kg taze barbunya
• 2 orta boy soðan
• 2-3 diþ sarýmsak
• 2 orta boy havuç
• 1 orta boy patates
• 3-4 tane sivribiber
• 6 tane orta boy domates
• ½ demet maydanoz
• 1 limon
• 1 su bardaðý zeytinyaðý
• 4 su bardaðý su
• Tuz,Þeker
Hazýrlanýþý:
Barbunyayý ayýklayýn ve 4 su bardaðý suda 20 dakika kadar haþlayýp, süzün. Süzme suyundan 1,5 su bardaðý alýn. Limonu sýkýp bir kenara koyun.
Yaðý kýzdýrýn, ince kýyýlmýþ soðaný iyice kavurun. Küp þeklinde doðranmýþ patates, doðranmýþ sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun.
Tencereye haþlanmýþ barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve þekeri ekleyin. Yirmi dakika piþirin. Soðuduktan sonra üzerine ince kýyýlmýþ maydanozu serpiþtirin.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net