Patlican ve Kabak Sarma By: hafizvuslat Date: 20 Eylül 2009, 20:06:31

Malzemeler :
2 kabak
2 patlican
2yemek kasigi kapari
10 tane kurutulmus domates
500 g labne peyniri
3 yumurta sarisi
bir kac dal biberiye (veya kekik)
tuz,karabiber
Hazýrlanýþý:
Patlican ve kabaklar ince dilimler halinde uzunlamasina kesilir.Üzerilerine firca yardimi ile cok az zeytinyagi sürülür izgaraya dizilip 250 dercede bir kac dakika kizartilir. (izgarasi olmayanlar yagda kizartabilirler) Kapariler ve domates kurulari minik minik dogranir.Labnepeyniri ve yumurta sarilari ile karistirilir.Kapari ve domates eklenir.Tuz,karabiber,biberiye (veya kekik) serpilir. Bu karisim patlican ve kabak dilimlerine kalinca sürülür ve gevsekce sarilir. Hafif yaglanmis firin kabina diklemesine yerlestirilip üzerine bir kac damla zeytinyagi gezdirilip 200 dereceli firinda 20 dakika pisirilir. sicak veya soguk servis edilir.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net