Sebze Yemekleri
Pages: 1
Patlican Silkmesi By: hafizvuslat Date: 20 Eylül 2009, 20:00:53




Malzemeler :  

3 baþ soðan
4 kaþýk tereyaðý veya margarin
250 gram kuzu veya koyun kuþbaþý et
3 domates
1 kilo patlýcan
2 dolmalýk biber
tuz
biber
 

Hazýrlanýþý:

Silkme hazýrlarken üç baþ soðaný bir tahta üzerinde ince ince doðrarýz. Bundan sonra, bu soðanlarý derin bir tencerede kýzdýracaðýmýz dört kaþýk yaðda nar gibi olun­caya kadar kýzartýrýz. Bundan sonra da, kýzaran soðanlara etleri katýp, tahta kaþýkla karýþtýraraktan, on beþ dakika kadar piþiririz. Bu sýrada bir domatesin kabuklarýný çýkarýp tencereye lokma lokma doðrar, tuz ve biber katarýz. Et ve domates suyunu çekinceye kadar piþmeye býrakýrýz. Daha önce alaca olarak soymuþ ve dilimlenmiþ oldu­ðumuz ve yarým saat tuzlu suda býraktýðýmýz patlýcanlarý süzüp etlere katarýz. Bundan sonra, kabuklarýný çýkardýðý­nýz iki domatesi ve iki dolmalýk biberi de bunlarýn doðrar, bir bardak su koyup, tuz ve biber koyup, piþiririz.  





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan