150 metrede mescid inşa ettiler By: ehlidunya Date: 07 Nisan 2014, 21:31:20
150 metrede mescid inşa ettiler
Çankırı’da bulunan ve Hititler döneminden itibaren kullanılan binlerce yıllık Tuz Mağarası’nda üretim işinde çalışan, ama vakit namazlarını da kaçırmak istemeyen işçiler, yerin metrelerce altındaki mescitte cemaat oluşturarak namazlarını kılıp dualarını e
Çankırı'da Hititler dönemden itibaren kullanılan binlerce yıllık Tuz Mağarası'nda üretim işinde çalışan işçiler, yer altında oluşturulan mescitte ibadetlerini yerine getiriyor.
Türkiye'nin en önemli kaya tuzu mağaralarından biri olan Tuz Mağarası'nda özel bir firma tarafından gerçekleştirilen üretim çalışmaları kapsamında, vakit namazlarını kaçırmak istemeyen personel, yerin metrelerce altındaki mescitte ibadetlerini yapıyor.
Namaz vakitlerinde mağaradan çıkarak ibadet imkanı bulamayan işçiler, yerin altında cemaat oluşturarak namazlarını kılıp dualarını edebiliyor.
Tuz Mağarası sorumlu mühendisi Murat Danacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağarada Hititler döneminden beri tuz çıkartılarak işlendiğini söyledi.
Türkiye'nin önemli kaya tuzu merkezlerinden biri olan mağaranın şehir merkezinden yaklaşık 25 kilometre uzakta olduğunu hatırlatan Danacı, yerleşim yerlerine uzak olmasının kendilerini bazı konularda yeni çözümler üretmeye zorladığını belirtti.
"Mescitin minaresi de var"
Mağarada bulunan tuz işletmesinde 21 kişinin çalıştığını ifade eden Danacı, şöyle konuştu:
"Çalışan arkadaşlarımız, öğle arası ve istirahat sırasında mağaranın bir bölümünde bulunan yemekhane ve mescit tarafına geliyorlar. Tuz mağarasının içerisinde bulunan ve etrafı tamamen tuzdan olan yemekhanede yemeklerini yiyorlar. Sonrasında istirahatlerini yapıyorlar."
Namaz kılmak isteyenlerin küçük bir şadırvanda abdestlerini aldıklarını belirten Danacı, "Arkadaşlarımız daha sonra mescide girip namazlarını kılıp, ibadetlerini yapıyorlar. Mescide yaklaşık 1.5 metre uzunluğunda bir de minare yaptık. Yerin 150 metre altındaki mescitte 10 kişinin rahatlıkla ibadet edebiliyor" ifadesini kullandı.
İşçiler de mağaradaki mescidin bir örneğinin daha olmadığını, yerin metrelerce altında da olsa ibadetlerini yerine getirebildiklerini kaydetti.
AA
Ynt: 150 metrede mescid inşa ettiler By: MEHMET/8/A/ENES Date: 07 Nisan 2014, 21:54:46
İnsan candan isterse Allah'ın (c.c.) izniyle herşey olur...
Ynt: 150 metrede mescid inşa ettiler By: MEHMET/8/A/ENES Date: 07 Nisan 2014, 21:55:18
Bu arada Çankırı memleketim... ALLAH Teala (c.c.) her memleketi korusun..(AMİN)
Ynt: 150 metrede mescid inşa ettiler By: yagmur_7-c Date: 07 Nisan 2014, 22:30:35
selamunaleykum;
Rabbim ne iste o olur. Sadece onun ol sözüne bağlıdır olması.... Rabbim bizleri de hayırlı yerlere vesil etsin,ulaştırrsın...
Ynt: 150 metrede mescid inşa ettiler By: elifbenal7a Date: 08 Nisan 2014, 15:03:59
namaz çok önemli işçiler de çok güzel bir şekilde dini vazifelerini yerine getirmişler :) özel firmada çok sevaba girmiş :)
Ynt: 150 metrede mescid inşa ettiler By: 7/C Date: 08 Nisan 2014, 15:49:31
İnsan candan isterse ALLAH'ın (c.c.) izniyle herşey olur...
Katılıyorum sana...
Ynt: 150 metrede mescid inşa ettiler By: ehlidunya Date: 08 Nisan 2014, 19:35:23
Maşaallah barekallah cenabı hakkı gerçekten tesbih eden gönüller yerin metrelerce altına bir mescit orada ibadetlerinden mahrum kalmak istemiyor rabbiyle buluşmasını ertelemiyor.Rabbim razı olsun ibadetlerini kabule karin eylesin.
Ynt: 150 metrede mescid inşa ettiler By: Rüveyha Date: 09 Nisan 2014, 13:39:17
MaşaAllah ..Yeterki istek olsun..İnsan oldurmazları bile , gerçek manada istediği sürece Allahın izniyle oldurur.Ahir zaman da bizlerin uyduracağı bir bahane olamaz..Eskiler okul , yoktu imkan yoza yoktu, öğrenemedik diye, Mevlamızdan af dilenebilirler.Ama bizim o kadar çok imkanımız var ki..Mevlam bu imkanaları kıymet bilip ahiretini kazananlardan eylesin inşaAllah.
Ynt: 150 metrede mescid inşa ettiler By: cerendemir Date: 09 Nisan 2014, 14:28:30
Maşallah.Allah aşkına.
Ynt: 150 metrede mescid inşa ettiler By: Sevde38 Date: 11 Nisan 2014, 10:27:35
Rabıta-i mevt yapmak da kolay olsa gerek. Her an kabirdeymiş hissiyle çalışmak insanı Allah'a yaklaştırır elbet.Tasavvuf Allah'a ulaşmada zor ama çok güzel bir yol.