ilimdunyasi.com Haberleri
Pages: 1
Türkiye-Mekke arasına hızlı tren By: ehlidunya Date: 24 Şubat 2014, 22:19:10
Türkiye-Mekke arasına hızlı tren



Türkiye-Mekke arasında kurulacak hızlı tren hattı, Avrupa, Asya, Kafkaslar, Rusya ve diğer ülkelerin de hac yolculuğunu Türkiye üzerinden çıkmasını sağlayacak.

Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı girişimler neticesinde restore edilen Osmanlı mirası ‘Hicaz Demiryolu’nun hac yolculuğunu başlatacak “Muhteşem Hicaz Hızlı Tren ve Türkiye Uluslararası Hac Koordinasyon Projesi”ni hazırladı. Proje sayesinde Türkiye-Mekke arasında kurulacak hızlı tren hattı, Avrupa, Asya, Kafkaslar, Rusya ve diğer ülkelerin de hac yolculuğunu Türkiye üzerinden çıkmasını sağlayacak.

Restore edilen Hicaz Demiryolu’nu, hızlı tren ağına dönüştüren muhteşem projeyi Uzman Kılıç Kaya ile birlikte hazırlayan Coşkun, bu proje sayesinde Osmanlı döneminde Türkiye üzerinden gerçekleşen hac yolculuğun yeniden canlanarak İslam Dünyası’na da önemli kazanım sağlanacağını söyledi. Türkiye’den hac döneminde mübarek topraklara 100 bin kişinin hac, 350 bin kişinin de umre yolculuğu gerçekleştirdiğini hatırlatan Coşkun şunları söyledi:

“Son zamanlarda raylı sisteme verilen önemle beraber, Ankara Eskişehir ve Ankara Konya hattı açılmış, Ankara İstanbul hattı yapılmaktadır. Konya Gaziantep hattı yapılarak tarihi Hicaz Demiryolu hızlı tren olarak yeniden yapılacak olursa, bu güzergâh hem Türkiye’nin hem de özellikle Avrupa olmak üzere, Balkanlar, Asya, Rusya ve Kafkasların mübarek yolculuk güzergâhı olacaktır.”

Fizibilite çalışmaları tamamlanmasının ardından projenin birden çok modelle finansa edilebileceğini ifade eden Coşkun, “Hac Tasarruf Fonu” ve “Hac Ekonomisi Yönetim Sistemi” olarak da ifade edilen sistem sayesinde de, bireylerin hac veya umre zamanından önce bir sistem içerisinde hac veya umre için tasarruf etmelerinin sağlanabileceğini söyledi. Coşkun, projenin uygulama şekliyle ilgili şu bilgileri verdi: “Kamunun ekonomik faaliyetleri düzenleyen kurumları, Katılım Bankalarından bu sistemde faaliyet göstermek isteyenleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı sistemin yöntem, usul, esas ve mevzuatını hazırlayarak, bir kısım teşvik ve avantajlar oluşturur. Vatandaş istediği Katılım Bankasında faaliyet göstermek üzere gücüne göre küçük tasarrufları ile sisteme girer. İstediği sürece istediği miktarda küçük tasarruflarını biriktirir. Bu fon hac ekonomisinin finans ihtiyacının kullanımına fon sahiplerine avantaj sağlayacak şekilde kullandırılır. Fonda olmayan kişilere ise cazip koşullarda hac-umre kredisi verebilir.”

Akit

Ynt: Türkiye-Mekke arasına hızlı tren By: cerendemir Date: 24 Şubat 2014, 23:32:23
Abdülhamit'in yaptırdığı,Tayip Erdoğanın da tamir ettirdiği bir tren hattıydı.Allah razı olsun onlardan.Hayırlı hizmetler olur inşallah.
Ynt: Türkiye-Mekke arasına hızlı tren By: Rüveyha Date: 25 Şubat 2014, 12:19:18
MaşaAllah.Çok büyük hizmet..Mevlam kabul eylesin,kutsal topraklara gitmek bir nebze de olsa daha kolaylaşıcak inşaAllah..
Ynt: Türkiye-Mekke arasına hızlı tren By: yagmur_7-c Date: 25 Şubat 2014, 22:18:39
Alıntı sahibi: Ceren Nur üzerinde 24 Şubat 2014, 23:32:23
Abdülhamit'in yaptırdığı,Tayip Erdoğanın da tamir ettirdiği bir tren hattıydı.ALLAH razı olsun onlardan.Hayırlı hizmetler olur inşALLAH.
Evet hocam dediğiniz gibi Abdulhamit döneminde öyle düşünülmüş.Ama daha sonra orası İstanbul a ulaşan yerde kapatılmış.Recep Tayyip Erdoğan ın bu tür etkinliği yenidenn yeşertmesi çok iyi ...
‘Hicaz Demiryolu’nun hac yolculuğunu başlatacak “Muhteşem Hicaz Hızlı Tren ve Türkiye Uluslararası Hac Koordinasyon Projesi”ni hazırladı. Proje sayesinde Türkiye-Mekke arasında kurulacak hızlı tren hattı, Avrupa, Asya, Kafkaslar, Rusya ve diğer ülkelerin de hac yolculuğunu Türkiye üzerinden çıkmasını sağlayacak.
:)
Ynt: Türkiye-Mekke arasına hızlı tren By: Rukiye Çekici Date: 26 Şubat 2014, 19:52:58
Bence bu çok güzel bir haber. Rabbim hayırlara vesile eylesin inşALLAH. :)
Ynt: Türkiye-Mekke arasına hızlı tren By: sümeyra Date: 26 Şubat 2014, 20:54:57




                   Tamamlanirsa gerçekten çok güzel bir hizmet olacak bu çalişma....Rabbim razi olsun...
Ynt: Türkiye-Mekke arasına hızlı tren By: Sevde 38 Date: 26 Şubat 2014, 21:21:05
Haydi Türkiyem , güzel ülkem, bütün kara propagandalara karşı bunu da başar!!!
Ynt: Türkiye-Mekke arasına hızlı tren By: 7/C Date: 26 Şubat 2014, 21:58:00
ESSELAMÜALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BEREKATÜH...
İNŞALLAH hayırlara vesile olur bu ülkemiz için gerçekten büyük bir gelişme...
:)

radyobeyan