Sebze Yemekleri
Pages: 1
Patlican Kavurmasi By: hafizvuslat Date: 20 Eylül 2009, 13:31:07






Malzemeler :  

1 kg kemer patlýcan
4-5 diþ soyulmuþ sarýmsak
300 gr kuru soðan
5 adet orta boy domates
1 çay bardaðý zeytinyaðý
Yeter miktarda tuz ve beyaz toz biber
 

Hazýrlanýþý:

Soðanlar önce ikiye daha sonra bu parçalar 3e bölünür ve ince kýyýlýr. Sarýmsaklar kýyýlýr. Domatesler soðanlar gibi doðranýr. Tüm malzeme tencereye konur ve zeytinyaðý da konulur. Patlýcanlar tamamen soyulup büyük küp küp doðranýr. Tencereye konulur. Tencere önce orta ateþe konur. Malzemeler suyunu salýnca tencerenin altý kýsýlýr ve suyunu çekmesi saðlanýr.(Sürekli kontrol isteyen bir yemektir dip tutmamasý gerekiyor.) Gerekirse biraz su ilave edilip patlýcanlar yumuþayana kadar piþirilir.  





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan