Ynt: Hz. Muhammed (sav) ve Sevgi Dili By: fatmanur7b Date: 18 Ocak 2014, 15:55:02
Koþulsuz sevgi çocuðumuz kötü davrandýðýnda bile gösterdiðimiz sevgidir..
Çok doðru bir söz. Ben bana gösterilen bu sevgiyi annem ve babamda görüyorum, tabi herkes için öyledir . Efendimiz (sav) hayatýný okuduðumda ise torunlarý olan Hasan ve Hüseyin'e çok güzel davranýp onlarý koþulsuz sevmiþ. Onlarla çocuk olmuþ, onlarla sevinmiþtir...Ne kadar güzel ki;arada bir onlarý sýrf cennet kokularýný almak için yanlarýna çaðýrýp baðrýna basarmýþ
Ynt: Hz. Muhammed (sav) ve Sevgi Dili By: fatmanur7b Date: 18 Ocak 2014, 15:55:32
Hz. Peygamber’in, “Kokusu cennet kokusundandýr” (Mecmeu’z-Zevaid, 8, 156) dediði çocuklarý kucaklayýp öpmesi o kadar çoktur ki sýk sýk Hasan ve Hüseyin’i çaðýrtýp onlarý koklar ve baðrýna basardý.
Peygamberimiz çocuklara duyduðu içten sevgiyi böyle göstermiþ böyle örnek olmuþ ümmetine...Bütün anne ve babalarýn, bütün insanlarýn içlerindeki sevgiyi karþý tarafa aktarabilme konusunda peygamberimizi örnek almasý gereklidir.Böylece dünya savaþ ve kötülüklerden uzak tertemiz bir yer olacaktýr
Ynt: Hz. Muhammed (sav) ve Sevgi Dili By: fatmanur7b Date: 18 Ocak 2014, 15:56:40
Hz. Muhammed icinde yasadigi toplumun sýkýntlariyla ilgilenmistir. Aclari doyurmus , yetim , oksuz ve kimsesizleri korumustur. Bir ayette onun bu ozelligi soyledir.''Andolsun size icinizden oyle bir peygamber gelmistir ki sizin sýkýntýya ugramaniz ona cok aðýr gelir O size çok düþkün müminlere karþý çok sefkatli ve merhametlidir.'' Tevbe suresi 128. Ayet
Ynt: Hz. Muhammed (sav) ve Sevgi Dili By: fatmanur7b Date: 18 Ocak 2014, 20:45:58
Peygamber efendimiz bir çocuk yaramazlýk yapsa bile ona kýzmazmýþ , çünkü gerekli olduðunu düþünürmüþ.Buda peygamber efendimizin ne kadar sabýrlý olduðunu gösteriyor.
Ynt: Hz. Muhammed (sav) ve Sevgi Dili By: fatmanur7b Date: 18 Ocak 2014, 20:46:25
MaþaAllah ynushan kardeþim,.:) Arkadaþlarýna yardým etme isteðin çok güzel..ÝnþaAllah senin de sormak istediðin bir þey olursa bizlere sorabilirsin..Böylelikle sen de diðer kardeþlerimize çok daha yardýmcý olabilirsin inþaAllah.
Ynt: Hz. Muhammed (sav) ve Sevgi Dili By: fatmanur7b Date: 18 Ocak 2014, 20:47:05
HZ. Peygamberimiz’in insanlarla münasebetlerinde dikkat çekici yönlerinden biride kesinlikle zengin fakir ayrýmý yapmamasýydý Onun nazarýnda zengin,fakir, büyük, küçük, efendi, köle herkes eþitti.Ýslamýn ilk yýllarýnda HZ. Peygamberimiz’in çevresinde genellikle genç ve fakir kimseler bulunuyordu.Hatta bir hadisde þöyle buyurmuþtur: “Fakirleri arayýnýz, onlarý görüp gözetiniz zira siz ancak fakirler sayesinde yardým görüyor ve rýzýklandýrýlýyorsunuz.” Sahabeden Ebû Zer,HZ. Peygamberimiz’in kendisine tavsiyelerini anlatýrken, bunlardan birinin yoksullarý sevip onlara yakýn olmak olduðunu söylemiþtir. HZ. Peygamberimiz, o dönemde toplumda yaygýn olarak bulunan köle ve cariyelere “kölem yada cariyem” diye hitap edilmemesini “delikanlým, gencim, oðlum” gibi ifadelerle hitap edilmesini istemiþtir. Yine bir hadiste “Nice saçý baþý daðýnýk, kapý kapý kovulan ve asla önemsenmeyen kimse vardýr ki, (herhangi bir hususla ilgili) ALLAH ’a yemin etse, ALLAH onu yemininde yalancý çýkarmaz.” buyurarak fakir bir dýþ görünüþün altýnda ALLAH katýnda deðerli bir kalbin bulunabileceði hususunda uyarýda bulunmuþ ve bizi dikkatli olmaya çaðýrmýþtýr. “Ýnsanlar HZ. Âdem’in oðullarýdýr. HZ. Âdem’i de ALLAH topraktan yaratmýþtýr.” diyerek insanlar arasýnda bir farkýn olmadýðýný vurgulamýþtýr.
Ynt: Hz. Muhammed (sav) ve Sevgi Dili By: damla6d Date: 18 Ocak 2014, 20:56:01
Çocuklarýný olduklarý gibi kabul etmekten öte bir þeye baðlýdýr bu sevgi. Koþullu sevgi performansa dayanýr ve genellikle istenildiði þekilde hareket eden ve beklentileri yerine getiren çocuklara armaðanlar, ödüller ve ayrýcalýklar sunan eðitim teknikleriyle desteklenir. Çocuklarýmýzý eðitmemiz ve disipline sokmamýz gerekir ama tabii ki sevgi depolarýný doldurduktan sonra. Bu depolar da ancak koþulsuz sevgi ile doldurulabilir. Sevgi depolarý sürekli bir þekilde doldurulmaya ihtiyaç duyarlar çünkü sürekli tüketilmektedirler.
Ynt: Hz. Muhammed (sav) ve Sevgi Dili By: fatmanur7b Date: 18 Ocak 2014, 21:01:50
koþulsuzca sevilmek her çocuðun en büyük hayali olsa gerek.
peygamberimiz çocuklarýn psikolojisini çok iyi anlamýþ ve ona göre davranmýþtýr
Peygamber Efendimiz daima çocuklarý sevmiþ,onlarý görüp gözetmiþtir
bütün bu davranýþlarýyla da günümüz anne babalarýna çok güzel örnek olmuþtur...
Ynt: Hz. Muhammed (sav) ve Sevgi Dili By: Hafsa Nur 6.D Date: 01 Mart 2014, 16:02:07
koþulsuzca sevilmek her çocuðun en büyük hayali olsa gerek.
peygamberimiz çocuklarýn psikolojisini çok iyi anlamýþ ve ona göre davranmýþtýr
Peygamber Efendimiz daima çocuklarý sevmiþ,onlarý görüp gözetmiþtir
bütün bu davranýþlarýyla da günümüz anne babalarýna çok güzel örnek olmuþtur...
evet kardeþim haklýsýn