Sebze Yemekleri
Pages: 1
Karnabahar Graten By: hafizvuslat Date: 20 Eylül 2009, 00:53:24







Malzemeler :  

• 1 orta boy karnabahar
• Tuz

Beyaz sos:

• 3 tepeleme yemek kaþýðý un
• 2 tepeleme yemek kaþýðý margarin
• 2,5 bardak süt
• karabiber

Üstü için:

• 1 bardak rendelenmiþ kaþar peyniri
• 1 yemek kaþýðý tereyaðý veya margarin  


Hazýrlanýþý:

1. Karnabaharýn kök ve yapraklarýný kesip çýkartýn. Koçan kýsmýný ayýrmadan 4 parçaya bölün. Kaynar tuzlu suya koyup biraz haþlayýn. ( kapaðýný aralýk býrakýn). Sudan çýkarýp çiçekleri ve dallarýyla birlikte parçalara bölün.

2. Beyaz sos gereçleriyle sosu hazýrlayýn. Karnabaharýn üzerine biraz tuz ve karabiber serpin. Üzerine beyaz sosu yayýn, kaþarpeyniri serpin ve bir kaþýk eritilmiþ yað gezdirin. Fýrýnda üzerini kýzartýn.  





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan