Sebze Yemekleri
Pages: 1
Kabak Musakka By: hafizvuslat Date: 20 Eylül 2009, 00:40:40







Malzemeler :  

4-5 adet kabak
1 adet soðan
250 gr kýyma
2-3 çorba kaþýðý margarin (veya sývýyað)
2 adet domates
Yerince tuz ve maydanoz veya dereotu
 

Hazýrlanýþý:

Kabaklarý iyice yýkayýp saplarýný kesin. Üzerini çok hafif kazýyýp tekrar yýkayýn. Kabaklarý halka halka doðrayýp tuzlu suda bekletin. Soðanlarý küçük küçük doðrayýp kýzgýn yaðda pembeleþinceye kadar kavurun. Domateslerin birini çok küçük doðrayýp kavurmuþ olduðunuz soðanlarýn içine atýn. En son kýymayý soðanlara karýþtýrýp tuzunu atýn ve birkaç kez karýþtýrdýktan sonra ateþten indirin. Bir tencerenin içine yarým kaþýk margarin (veya sývýyað) eriterek üzerine yýkayýp süzdüðümüz kabak dilimlerini yerleþtirin. Kabaklarýn üzerine hazýrladýðýnýz soðanlý kýymayý yayýn. Artan bir domatesi halka halka doðrayýp kýymanýn üzerine yerleþtirin. Domateslerin üzerine kadar su döküp çok hafif ateþte yavaþ yavaþ karýþtýrmadan aðzý kapalý olarak piþirin. Arada bir tencereyi sallamayý unutmayýn. Suyunu çekip kabaklar yumuþayýnca ateþten alýp üzerine ince kýyýlmýþ maydanoz veya dereotunu serperek servis yapýn.  





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan