Sebze Yemekleri
Pages: 1
Havuc Puresi By: hafizvuslat Date: 19 Eylül 2009, 20:13:44








Malzemeler :  

800 gr. körpe kum havucu
1 bardak et suyu
½ bardak et suyu
½ bardak süt
2 çorba kaþýðý kaþar peyniri
tuz
 

Hazýrlanýþý:

Havuçlarýn kabuklarýný iyice kazýyýn ve yýkadýktan sonra rendeleyin. Daha sonra tuz ve et suyu ekleyip, aðzý kapalý bir tencerede hafif ateþte pelteleþinceye kadar iyice piþirin. Havuçlar pelte olduðu halde suyunu tam çekmemiþse, o zaman tencerenin kapaðýný açýn ve orta ateþte piþirin. Suyunu tam çekince bir süzgeçten geçirin. Elde edilen havuç ezmesi ile kaynar sütü ve kaþar peyniri rendesini iyice karýþtýrýp ikram edebilirsiniz.  





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan