Gratine Patates By: hafizvuslat Date: 19 Eylül 2009, 19:47:17

Malzemeler :
Her biri yaklaþýk 200 gr 4 adet patates
6 Çorba kaþýðý Krema
1 Yumurta Sarýsý
Tereyaðý
2 Çorba kaþýðý Rendelenmiþ Gravyer Peyniri
2 Çorba kaþýðý Kýyýlmýþ Maydanoz
2 Çorba kaþýðý Kýyýlmýþ Taze Soðan
Kýyýlmýþ Ceviz
Tuz, Karabiber
Hazýrlanýþý:
Ýyice yýkayýp kuruladýðýnýz patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak, önceden ýsýttýðýnýz 200 derecelik fýrýnda 45 dk. býrakýn. Piþip piþmediðini sivri bir býçakla kontrol edebilirsiniz. Henüz sertse 5-10 dk. daha kalsýnlar fýrýnda. Çýkardýktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunluklarý boyunca bir dilim kesin. Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiðiniz bir çatalla ezin. Onu, 30 gr (2 çorba kaþýðý ) tereyaðý ve 4 çorba kaþýðý kremayla birlikte çýrpýn.Tuz, karabiber attýktan sonra taze soðan ve maydanozu ekleyin.
Kýyýlmýþ cevizi de ilave ettikten sonra bu karýþýmla patateslerin içini doldurun. Bir kapta kalan kremayý yumurta sarýsý ve gravyerle karýþtýrýp patateslerin yüzeyine paylaþtýrýn. Yaðlanmýþ bir tepsiye döþeyin ve önceden ýsýtýlmýþ 200 derecelik fýrýna verin. 10 dk. sonra çýkarýp servis yapabilirsiniz.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net