Fava By: hafizvuslat Date: 19 Eylül 2009, 19:17:46

Malzemeler :
• 250 g kuru bakla (1 gece önceden suda bekletilmiþ)
• 100 g (1 orta boy) soðan
• 100 g (1 orta boy) havuç (kazýnýp, iri küpler halinde doðranmýþ)
• 150 g (1 orta boy) kereviz (kabuðu soyulup, iri küpler halinde doðranmýþ)
• 125 ml (1/2 su bardaðý) zeytinyaðý
• 1/2 çay k. tuz, 1/2 çay k. þeker
• 1 limonun suyu
• 1/4 bað dereotu (birkaç dalý süsleme için ayrýlýp, kalaný ince kýyýlmýþ)
• 1 çay k. kýýmýzýbiber
Hazýrlanýþý:
Baklalarý yýkadýktan sonra bir tencereye koyup, üzerine 4-5 cm aþacak kadar su koyun. Zeytinyaðýnýn 2 çorba kaþýðýný ayýrýn. Soðaný, havucu, kerevizi, kalan zeytinyaðýný , tuz ve þekeri baklalarýn bulunduðu tencereye koyun. Harlý ateþte bir taþým kaynatýn. Ateþi kýsýp baklalar yumuþayýncaya kadar piþirin. Baklalar yumuþayýnca tencereyi ateþten alýn.
Havuç ve soðaný içinden çýkarýn. Kalan malzemeyi bir blendýrdan geçirip, bir kaba alýn. Limon suyunu ve ince kýyýlmýþ dereotunu ilave edin. Ýyice karýþtýrýn. Malzemeyi tekrar tencereye aktarýn. Gerekirse biraz su ilave edin. Tencereyi yeniden ateþe koyup, bir taþým kaynatýn. Ateþten alýp, bir kenarda ýlýnmaya býrakýn.
Favayý ýlýkken tabaklara koyun. Bir kenarda soðumaya býrakýn. Soðuyunca, ayýrdýðýnýz 2 çorba kaþýðý zeytinyaðýný kaþýkla üzerlerine gezdirin.
Kýrmýzýbiberi serpin. Tabaklarý kalan dereotu dallarý ile süsleyip, soðuk olarak servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net