Etli Bamya By: hafizvuslat Date: 19 Eylül 2009, 01:44:21

Malzemeler :
• 300 gr. kuþbaþý et,
• 1/2 kg. bamya,
• 2 baþ kuru soðan,
• 3 adet domates,
• 2 adet yeþil biber,
• 1 çay bardaðý sývý yað,
• Tuz ve 1 çay kaþýðý limontuzu,
• 1 yemek kaþýðý salça (biber-domates karýþýk),
• Akþamdan ýslatýlmýþ 1 su bardaðý nohut,
• Yeterince su.
Hazýrlanýþý:
Akþamdan ýslatýlmýþ bir su bardaðý nohut su ilavesiyle tencerede yumuþayýncaya kadar piþirilir. Ayrý bir tencerede de etler yaðla birlikte yumuþayýncaya kadar piþirilir. Ýçine soðan ilave edilerek pembeleþinceye kadar kavrulur ve üzerine küp þeklinde doðranmýþ domatesler ve doðranmýþ biber ilave edilir. 1 yemek kaþýðý salça ve yeterince tuz katýlýp karýþtýrýlýr. Nohut süzdürülür ve bamya ile birlikte piþen etin üzerine ilave edilip üzerini kaplayacak þekilde su konulur. Bir taþým kaynadýktan sonra 1 çay kaþýðý limon tuzu ilave edilir. Bamyalar piþtikten sonra ocaktan alýnýr ve sýcak olarak servise sunulur.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net