Muzlu Toplar By: hafizvuslat Date: 18 Eylül 2009, 11:36:49

Malzemeler:
3 adet çatalla ezilmiþ muz
2 paket petibör bisküvi ( kakaolu veya sade)
2 yemek kaþýðý teremyað
1 çay bardaðý dövülmüþ fýndýk içi
1 paket vanilya
1 yemek kaþýðý portakal kabuðu rendesi
Üzeri için
1 kase hindistan cevizi
Yapýlýþý:
Bisküviler robottan geçirilerek toz haline getirilir.
Üzerine ezilmiþ muz, yað, vanilya, fýndýk içi, portakal kabuðu rendesi ilave edilir ve yoðurulur.
Bir tepsiye yayýlýr ve buzdolabýnda 1-2 saat soðutulur.
Ýstediðiniz büyüklükte parçalar alýnarak toplar yapýlýr ve kase içinde bulunan hindistan cevizine bulanýr.
Dolapta biraz daha bekletildikten sonra servis edilir.
Not:
Ben 1 paket kakaolu pötibör, 1 pakette sade pötibör kullandým.
Tarifte hamur yoðurulur yoðurulmaz toplar yapýlabileceði söyleniyordu fakat hamur çok yumuþak olduðu için biraz buzdolabýnda bekletmeyi tercih ettim.