Eritme Margarinli Simitler By: hafizvuslat Date: 17 Eylül 2009, 01:47:34

Tüm ihtiyacýnýz olan
1 paket margarin-250 gr. (eritme)
1 fincan sývýyað
1 yumurta
4 yemek kaþýðý yoðurt
2,5 çay kaþýðý tuz
1 paket kabartma tozu
aldýðý kadar un
üzerlerine yumurta sarýsý ve susam
Once un ve margarin dýþýndaki tüm malzemeleri çukurca bir kaba koyuyorsunuz. Margarini orta hararetli ocakta eritip daha sýcakken kabýn ortasýna döküyor ve çýrpma teli ile bir iki çýrpýyorsunuz. Daha sonra unu ilave edip çok yumuþak bir hamur elde ediyorsunuz. (hamur elinize yapýþýp kalmasýn yeter) sonra halka þekli verek tepsiye diziyor ve üzerlerine susam serpiyorsunuz. Bu arada fýrýný 200C'ye getirmeyi ihmal etmeyin. Siz ikinci tepsiyi de doldurana kadar fýrýn iyice ýsýnmýþ olur. 5-10 dakika 200'de üzeri pembeleþene kadar da 175C'de piþiriyorsunuz