ilimdunyasi.com Haberleri
Pages: 1
Diyanetten 'sözleşme' uyarısı By: sumeyye Date: 19 Şubat 2013, 15:06:42
Diyanetten 'sözleşme' uyarısı


Hac ve umreye gidecek vatandaşlara uyarıda bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş 'Başkanlığımızla sözleşmesi olduğunu iddia eden firmaların sözleşmelerine mutlaka bakın' dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Hac ve umre organizasyonları sırasında ortaya çıkabilecek sorunlara karşın vatandaşları dikkatli olmasını istedi. Yeni Şafak'a açıklama yapan Keleş, Diyanet'le sözleşme imzalamış şirketler aracılığıyla Hac ve umreye gidilebildiğini söyledi. Diyanetle sözleşme imzalamayan, ruhsatı bulunmayan firmalar tarafından düzenlenen organizasyonlarla ilgili şikayet aldıklarını belirten Keleş, bu tip şirketlerin para alıp vatandaşları götüremediğini ifade etti. Vatandaşların Diyanet İşleri Başkanlığıyla sözleşmesi olduğunu iddia eden firmaların sözleşmelerine bakmalarını istediklerini ifade edin Keleş, 'Diyanet İşleri Başkanlığı kriterlerini uygun bulmadığı firmalarla sözleşme imzalamıyor. Sözleşmesiz firmaların havalimanından çıkışlarına izin verilmiyor' dedi.

MAĞDURİYETLER GİDERİLİYOR

Vatandaşların özgür olarak istedikleri firmayla Hac ve Umre organizasyonlarını gerçekleştirmesi için güvenilir yolları tercih etmesi gerektiğini kaydeden Keleş, 'Başkanlığın denetleme ve gözetleme görevi gereği vatandaş mağduriyetlerine karşın çalışmaları var. Kanun gereği teminat yatıran vatandaşlara verilen taahhütler yerine getirilmezse, teminatları bozdurarak mağduriyetleri giderebiliyoruz' diye konuştu.

200 bin kişi başvurdu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Hac organizasyonunda bu yıl kayıt yaptıran vatandaşların sayısı 200 bine ulaştı. 22 Şubat tarihinde sona erecek olan Hac ve Umre başvuruları için kayıtların 250 bine ulaşmasını bekleniyor.

Yeni Şafak

Ynt: Diyanetten 'sözleşme' uyarısı By: ehlidunya Date: 19 Şubat 2013, 15:11:26
Esselamu aleykum ;Kutsal topraklara giderken inşaallah kendimize sıkıntı çıkartmayacak insanlarla firmalarla gitmeli

bu konularda hassasiyet gösterilmelidir .Hacca niyetlenen kişilerin sayısı 250 bine ulaşmış maşallah inşaallah daha da

artar .ALLAH razı olsun

Ynt: Diyanetten 'sözleşme' uyarısı By: sümeyra Date: 19 Şubat 2013, 17:25:50


     Ve Aleykum selam ve rahmetullah..Geçen yıldan kayıtlı olan ve sıra bekleyen 1 milyondan fazla kişi var..Maalesef kontenjan çok az Türkiye gibi nüfusu büyük bir ülke için..Bekliyoruz..Hakkımızda hayırlısı inşaallah..
Ynt: Diyanetten 'sözleşme' uyarısı By: hafiza aise Date: 19 Şubat 2013, 17:42:21
Esselamu aleykum ve rahmetullah ; bu kutsal yolculuğu bile maddi çıkarları için kullanan , hassas hacı adaylarımızı sömüren zavallılar var ne yazık ki. Hacılarımızın gözü açık ve uyanık olması gerekir. Rabbim nasip etsin bizlere de inş
Ynt: Diyanetten 'sözleşme' uyarısı By: saniyenur Date: 20 Şubat 2013, 14:14:17
Ve aleykumusselam ve rahmetullahi. Rabbim hepimize bu kutsal yolculuğu nasip eder inş.
Ynt: Diyanetten 'sözleşme' uyarısı By: admin Date: 21 Şubat 2013, 01:06:13
zamanı geldiğinde  tüm taşlar yerine oturur  taş yerine ancak samimiyetle oturur....

radyobeyan