Hamur Ýþleri
Pages: 1
Katmer Pogaca By: hafizvuslat Date: 16 Eylül 2009, 19:16:04





Malzemeler

1 su bardaðý süt
1 çay bardaðý sývýyað
1 yumurta (aký içine, sarýsý üstüne)
20 gr yaþmaya (veya 1 yemek kaþýðý kurumaya)
2 çay kaþýðý tuz
2 çay kaþýðý tozþeker
Aldýðý kadar un (yaklaþýk 3,5 su bardaðý kullandým)

Arasýna; 75 gr tereyað (oda sýcaklýðýnda yumuþatýlmýþ)
100 gr beyaz peynir










Yapýlýþý

Mayayý çok az ýlýk suyla erittim. Ilýk süt, sývýyað, tuz, þeker, yumurta aký ve un ile ele yapýþmayacak yumuþaklýkta hamur yaptým. Mayalanmasýný beklemeden 8 parçaya ayýrdým. Her parçayý tabak büyüklüðünde açýp, üzerine yumuþak tereyaðýndan ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurlarý üstüste dizerek, her parçada bu iþlemi tekrarladým. En üsttekine yað sürmedim. Üstüste dizilmiþ hamurlarý fazla ezmeden yavaþ yavaþ 60-70 cm çapýna gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreði sarar gibi kesip, arasýna peynir koyarak sardým. 30-40 dakika mayalandýrýp, üzerine yumurta sarýsý sürdüm ve 180 derecede üzerleri kýzarana kadar piþirdim.





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan