Tarhunlu Ekmek By: hafizvuslat Date: 14 Eylül 2009, 20:59:19

Malzemeler:
1 su bardaðý un
2,5 su bardaðý kepekli un
1 paket instant toz maya
1 yemek kaþýðý kurutulmuþ tarhun
1 tatlý kaþýðýndan biraz az tuz
1,5 su bardaðý yoðurt
Hazýrlanmasý:
Unlarý, tuzu, tarhunu ve mayayý karýþtýrýn. Unun ortasýný açýp yoðurdu ekleyin. Hamuru, arada ihtiyaca göre yoðurt veya un ekleyerek yoðurun. Yoðurduðunuz hamuru yarým saat dinlendirin. (yoðurma ve dinlendirme kýsmýný varsa makinada da yapabilirsiniz.)
Dinlendirdikten sonra hafifçe yoðurup yuvarlak þekil verin ve tepsiye alýn. Sýcak bir yerde 20 dakika kadar bekletin. Fýrýný 250C'ye getirin. Ekmeðinizin üzerine keskin bir býçakla artý iþareti atýn. 10 dakika piþirip ýsýyý 200C'ye getirin. Yaklaþýk 25 dakika daha piþirip fýrýndan çýkartýn. Biraz ýlýnýnca kesip (sýcakken kesince içi hamur oluyor) servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net