Engelsiz cami, engelsiz ibadet By: reyyan Date: 28 Eylül 2012, 18:20:01
Engelsiz cami, engelsiz ibadet
Tarih: 28.09.2012
Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý tarafýndan her yýl 1-7 Ekim tarihleri arasýnda kutlanan Camiler Haftasý, 1 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da Ankara Kocatepe Camii avlusunda gerçekleþtirilecek programla baþlýyor.
Geçtiðimiz yýl “Cami-Çocuk Buluþmasý” temasýyla çocuklarý cami ile buluþturmayý hedefleyen Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý, bu yýl ise “Engelsiz Cami, Engelsiz Ýbadet” temasý ile engellileri cami ile buluþturmayý planlýyor. Hafta boyunca tüm Türkiye’de konu ile ilgili pek çok etkinlik gerçekleþtirecek olan Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý, “Engelsiz Cami, Engelsiz Ýbadet” sloganýyla engellilerin sorunlarýna dikkat çekerken, diðer taraftan da engelli-engelsiz, kadýn-erkek, genç-yaþlý, çoluk-çocuk hiçbir kimsenin camilerin manevi atmosferinden mahrum kalmamasýný amaçlýyor.
Engelli vatandaþlarýn yardýma ihtiyaç duymadan cemaate katýlmalarýný saðlamak için de çeþitli çalýþmalar yürüten Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý, her ilde en az bir caminin gerekli düzenlemelerin yapýlarak engelli vatandaþlarýn kullanýmýna uygun hale getirilmesini saðlayacak. Ayrýca, yürüme engelli vatandaþlarýn camiye ulaþmalarýný kolaylaþtýrmak amacýyla il müftülükleriyle ortaklaþa çalýþma yapýlarak, akülü araba temin edilecek.
Ulusal Cami Mimarisi Sempozyumu Ýstanbul’da gerçekleþtirilecek
Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý Din Hizmetleri Genel Müdürlüðünün organize ettiði Camiler Haftasý açýlýþ programýnýn ardýndan Türkiye’nin birçok ilinde de konuyla ilgili paneller ve sempozyumlar düzenlenecek.
Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýnýn Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi iþbirliði ile ilk kez düzenleyeceði geniþ kapsamlý l. Ulusal Cami Mimarisi Sempozyumu ise 2 Ekim’de Ýstanbul’da baþlayacak.