Kestaneli Tavuk By: hafizvuslat Date: 13 Eylül 2009, 18:18:45

Malzemeler:
25gr tereyaðý
1 yemek kaþýðý ayçiçek yaðý
2 soðan, doðranmýþ
1 tatlý kaþýðý toz zencefil
1 tutam tel safran
1 tatlý kaþýðý tarçýn
1 tavuk, parçalara ayrýlmýþ
tuz ve karabiber
1 veya 1,5 yemek kaþýðý bal
500gr kestane, piþmiþ
Hazýrlanmasý:
Tereyaðýný ve ayçiçek yaðýný tencerede ýsýtýn. Soðanlarý ekleyin, tencerenin kapaðýný kapatýp ara sýra karýþtýrarak soðanlarýn yumuþamasýný saðlayýn. Soðanlarýn renkleri deðiþmeye baþlayýnca zencefil, safran ve tarçýný ilave edin. Tavuk parçalarýný ekleyip tuz ve karabiber serpin ve hafifçe kahverengileþmelerini saðlayýn.
250ml suyu tencereye ekleyin. Tavuklarý en az bir defa çevirerek piþirin. (Çevirdiðiniz zamanlar dýþýnda tencerenin kapaðý kapalý olsun.) 15-20 dakika sonra göðüs etini, 25 dakika sonra da tüm etleri tencereden çýkartýn.
Soðanlarý piþirmeye devam ederek yoðun kahverengi bir sos elde edin. Sosunuz olunca balý ekleyin (yazar 1 yemek kaþýðý kullandýðýný belirttiði için ben de o kadar kullandým) Tadýný dengelemek için yeterince tuz ve karabiber serpin.
Kestaneleri ekleyip 5-10 dakika piþirin. Tavuk etlerini yeniden ekleyip onlarla da birkaç dakika daha piþirin. Kestaneler yumuþayýp tavuk ballý aromayý çektiði zaman yemeðiniz hazýrdýr.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net