Sizden Gelenler( Güncel Meseleler )
Pages: 1
Milyonda bir ihtimal By: ehlidunya Date: 10 Eylül 2012, 13:02:33
Abdullah Aymaz
   
Milyonda bir ihtimal...


Kýrgýzistan'ýn Çin hududunda bulunan Narýn þehrindeki Türk kolejinden mezun Almaz Beishenaliev ile Almanya'da tanýþmýþtýk.

Þimdi Polonya'daki Vistula Üniversitesi'nde görevli... Narýn'da þahit olduðu ibretli bir olayý yazýp göndermiþ. Diyor ki:

Okul müdürümüzün gelen misafirlere býkmadan usanmadan defalarca anlattýðý bizlerin de þâhit olduðumuz gerçek bir hadise vardý. Biz, öðrencilik sýralarýnda öðretmenlerimizin buralara nasýl geldiklerini pek bilmiyorduk. Lise ikinci sýnýfa baþlayacaðýmýz zaman okulumuzda matematik öðretmeni açýðý varmýþ. 1996 yýlýnda herhalde bütün branþlardan bu kadar hýzla açýlmakta olan okullara öðretmen kadrosu yetiþtirmek oldukça zor imiþ... Bir de öðretmenin sadece matematikçi olmasý yetmiyor, eðitim mevzuatýna göre dersi Ýngilizce anlatmasý icap ediyordu. Okul müdürümüz genel müdürlüðe müracaatta bulunuyor ve defalarca ihtiyacý bildiriyor. Fakat atamalar yapýlmýþ, eðitim yýlý baþlamýþ olduðundan onlar da çaresizliklerini bildiriyorlar. Müdür bey, "Matematik öðretmeni bulabilmek için çok yerle görüþtüysem de bir türlü bulamadýk." diyor.

Kuþ uçmaz, kervan geçmez derler ya, bizim Narýn þehri de biraz öyle bir yerdi. Biraz uzakta, coðrafi þartlarý ve imkânsýzlýklarý içerisinde bir bölgeydi buralar. Tam eðitimin baþlamasý gereken gün gelip çatýnca hiç beklenmedik bir þekilde, bir Türk ailesi Narýn'a geliyor. Sonra bu aile okula tanýþmak için uðruyorlar. Bizim okulumuzda bulunanlarýn dýþýnda baþka bir Türk insaný yoktu bizim þehrimizde. Derken baþlýyorlar tanýþmaya. Müdür bey kendini tanýttýktan sonra sýra onlara geliyor:

Misafir, "Benim adým Adil. Bu sene Birleþmiþ Milletler Narýn bölgesine temsilcilik açmaya karar verdiler. Bizi de buraya temsilci olarak atadýlar." diyor. Ve sürpriz olan hanýmý baþlýyor kendini tanýtmaya: "Adým Sema Duroðlu. Orta Doðu Teknik Üniversitesi Matematik Öðretmenliði mezunuyum. Daha önce Amerika'da kaldýk. Þu anda burada bulunuyoruz. Adil Bey iþe gidince malumunuz evde yalnýz ve boþ kalýyorum. Eðer boþ dersiniz varsa gönüllü olarak karþýlýksýz matematik derslerine gelmek istiyorum." diyor. "Sevincimden havalara uçtum." diyor müdür bey.

Düþündüðümüz zaman bu olay milyonda bir ihtimal. Tam, o sene matematikçi açýðýmýz olacak, matematik öðretmenimizin olmadýðý sene Birleþmiþ Milletler Narýn gibi ücra bir noktaya temsilcilik açacak, gelen aile Türk olacak, mevzuattaki gibi Ýngilizceyi de biliyor olacak, üstelik Amerika'da yaþamýþ olacak... Bir de kendileri gelip derse gönüllü olarak girmek istediklerini teklif edecekler.

Düþündüðümüz zaman bu iþte gerçekten Allah (cc) inayetinin saðanak saðanak yaðdýðýna þahit oluyorsunuz. Bu vesile ile Sema hocamýzdan da Allah (cc) ebeden razý olsun diyor, dua ediyoruz...

Almaz Bey'in tespitleri çok dikkate deðer... Zaten okuduðumuz kitaplarda bu hizmetin üç kerâmeti sayýlýrken en baþta Ýlâhî inayet söylenip; "Hizmet imkânlarý hazýrlanýp, hizmet edecekler sevk edilir." deniliyor... Bu gerçeði de yüzlerce olay ispat ediyor.


Ynt: Milyonda bir ihtimal By: sümeyra Date: 08 Kasým 2012, 20:34:22



      Almaz baykeden Rabbim razý olsun..Bu topraklarda yaþayan biri olarak,bu ilahi lütuflarý duymak bana gurur verdi..Rabbim daim kaim eylesin..Ýnayetini ve rahmetini üzerimizden eksik etmesin inþaallah..
Ynt: Milyonda bir ihtimal By: ehlidunya Date: 23 Þubat 2013, 16:35:23
Esselamu aleykum;Bu olay rabbimizin bize göstermiþ olduðu lütfudur.Bunu baþka birþeyle açýklamak mümkün deðil

ALLAH abilerimizden ve sema hocamýzdan razý olsun hizmetleri daim olsun inþaallah
Ynt: Milyonda bir ihtimal By: hafiza aise Date: 23 Þubat 2013, 17:52:22
Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh ; özellikle yurtdýþýnda yapýlan hizmetler çok daha önemli. Ýnsanlar ilimle beraber dine de aç. Ýslam gibi bir din ike tanýþmalarý hayatlarýný deðiþtiriyor beli de. Kim bilir belki de bunn gibi kaç Allah'ýn lütfettiði güzellikler var. Rabbim hizmetkârlarýn sayýsýný artýrsýn.

radyobeyan