Kurabiyeler
Pages: 1
Ic Bademli Kurabiye By: hafizvuslat Date: 12 Eylül 2009, 18:09:34





Malzemeler:

300 gr un
200 gr margarin oda sýcaklýðýnda, küp küp kesilmiþ
100 gr iç badem
2 yemek kaþýðý pudra þekeri


Hazýrlanmasý:


1. Iç badem aslýnda kavrulmamýþ bademin kabuksuz hali. siz kavrulmamýþ bademi marketten alýp sýcak su içerisinde kabuklarýný soyabilirsiniz. kabuksuz halini ise aktarlarda bulabilirsiniz. iç bademleri rondoda orta irilikte çekin.

2. Tüm malzemeleri yoðurun. (Yurdem burada not düþüp; "ilk baþta un yaðý yemeyecekmiþ gibi topak topak oluyor ama biraz sabýr." demiþti. ben bir yandan "acaba biraz yað eklesem mi" diye düþünüp bir yandan da yoðurmaya devam ederken yaklaþýk yarým saat sonra yumuþak bir hamur oldu.)

3. Hamurdan ceviz büyüklüðünde parçalar koparýp ortasý daha kalýn uçlara doðru incelen ay þekli verin. 4. yaðlanmamýþ tepsiye dizip 180 C fýrýnda beyazla pembe arasý olana kadar (yaklaþýk 20 dakika) piþirin. 5. ýlýndýktan sonra pudra þekerine bulayýn.




radyobeyan