Kurabiyeler
Pages: 1
Findikli ve Tarcinli Kurabiye By: hafizvuslat Date: 12 Eylül 2009, 18:07:21



Malzemeler:


Hamur için:

1 paket tereyaðý/margarin, eritilmiþ
3 yemek kaþýðý pudra þekeri
1 su bardaðý fýndýk, dövülmüþ
1 yumurta
2 yemek kaþýðý yoðurt
4-4,5 su bardaðý un (aldýðý kadar)
1 paketten biraz az kabartma tozu
üzerlerine:
15-20 adet bütün fýndýk
2-3 yemek kaþýðý pudra þekeri
1 yemek kaþýðý tarçýn

Hazýrlanmasý:


1. 1 paket eritilmiþ tereyaðý veya margarini, 3 yemek kaþýðý pudra þekeri, 1 su bardaðý dövülmüþ fýndýk, 1 yumurta ve 2 yemek kaþýðý yoðurt ile karýþtýrýn.

2. Unu ve kabartma tozunu bu karýþýma azar azar ekleyin. tüm malzemeyi iyice yoðurup özleþmelerini saðlayýn.

3. Hamurdan küçük parçalar alýp kurabiye þekli verin ve bunlarý yaðlanmamýþ tepsiye dizin. üzerlerine birer fýndýk yerleþtirin.

4. Onceden ýsýtýlmýþ 175C fýrýnda piþirin. bu arada üzerine dökeceðiniz pudra þekeri ve tarçýný karýþtýrýn. kurabiyeleri fýrýndan çýkarýr çýkarmaz bu karýþýma bulayýn. (bunu yaparken isterseniz fýndýklarýný ayýrýp buladýktan sonra tekrar yerleþtirebilirsiniz, böylece fýndýklarýnýz belli olur.)

5. Ilýk servis yapýn.




radyobeyan