Tereyagli ve Cevizli Kurabiye By: hafizvuslat Date: 12 Eylül 2009, 18:03:01

Malzemeler:
1-1,5 su bardaðý ceviz
1 paket tereyaðý, oda sýcaklýðýnda
2/3 su bardaðý toz þeker
1 paket vanilya
1 fiske tuz
3,5-4 su bardaðý un
1 paket kabartma tozu
Hazýrlanmasý:
1. firýný 175C'ye getirin. bir tepsiye yaðlý kaðýt serin. (yoksa da sorun deðil) cevizleri tepsiye dizip ýsýnmýþ fýrýnda 5-6 dakika kavurun. kavurduktan sonra hafif irice dövün.
2. tereyaðýný küp küp doðrayýn. geniþ bir kapta toz þeker ile tereyaðýný mikser yardýmýyla bir dakika (krema kývamýna gelene kadar) karýþtýrýn. vanilyayý, tuzu, unu (azar azar ekleyerek) ve kabartma tozunu karýþtýrýn. iyice yoðurup hamur yapýn ve öðütülmüþ cevizlerle bu hamuru karýþtýrýn.
3. hamurdan küçük parçalar alýp kurabiye þekli verin. þeker dolu bir tabaða kurabiyeleri batýrýp yaðlý kaðýt serili tepsiye dizin. önceden ýsýnmýþ 175C fýrýnda içleri piþene kadar piþirin. (hamur soðuduktan sonra sertleþecek, bu yüzden içlerinin piþmesi yeterli, fýrýndan çýkardýðýnýzda hala yumuþak olacaklar...)