Susamli Kurabiye By: hafizvuslat Date: 12 Eylül 2009, 18:01:23

Malzemeler:
1 su bardaðý susam
5 su bardaðý un
1 paket margarin, oda sýcaklýðýnda (ben teremyað kullandým)
1 su bardaðý toz þeker
2 yumurtanýn sarýsý
yarým su bardaðý sývýyað
yarým su bardaðý yoðurt
2 çay kaþýðý kabartma tozu
Hazýrlanmasý:
1. susamý teflon tavaya koyup orta hararetli ateþte hafif pembeleþene kadar kavurun.
2. unu geniþ bir kaba alýn. margarini una tamamen yedirin. daha sonra 1 su bardaðý toz þekeri, 2 yumurtanýn sarýsýný, yarým su bardaðý sývýyaðý, yarým su bardaðý yoðurdu ve 2 çay kaþýðý kabartma tozunu una ekleyip iyice yoðurun. (hamur hafif yaðlý olabilir, sorun deðil)
3. yoðurduktan sonra kavurduðunuz susamlarý hamura ekleyin ve bir süre daha yoðurun. hamurun üzerine bir bez örtün ve 10 dakika dinlendirin. (dinledirirseniz kurabiyelerinizin üzeri çatlamaz.)
4. hamurdan ceviz büyüklüðünde parçalar koparýp kurabiye þekli verin ve yaðlanmamýþ tepsiye dizin. (2 tepsi gerekebilir)
5. kurabiyelerin üzerine herhangi bir þey sürmeyin. önceden ýsýnmýþ 170C fýrýnda üzerleri pembeleþene kadar (15-20 dakika) piþirin.
33 adet kurabiye